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農林水産省

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和食ワールドチャレンジ(アーカイブ)

このサイトは3ヵ国語に対応しています
和食ワールドチャレンジとは?

   和食ワールドチャレンジ」は、日本料理に高い関心を持ち、知識や技術の向上のため日々努力している外国人日本食料理人を対象として、2013年度から2023年度まで計11回実施した、農林水産省主催の日本料理コンテストです。
   実施当時の情報を共有するため、アーカイブサイトを立ち上げました。
   なお、「和食ワールドチャレンジ」は終了しましたが、外国人日本食料理人を対象とした日本料理コンテストは、農林水産省補助事業として以下のとおり実施しております。

Learning

日本料理に関して学んでいただける記事や動画を公開しています。

Videos

The secret of Japanese cuisine

#1 “The secret of delicious Japanese fish in the market!”

#2 “The secret of the delicious Japanese fish in the kitchen!”

#3 “The secret of Japanese fermented seasonings from the brewery!”

#4 “The secret of Japanese fermented seasonings in your kitchen!”

#5 “The secret of delicious Japanese rice from the field!”

#6 “The secret of delicious Japanese rice in your kitchen!”

The basic of Japanese cuisine

#0 “Introduction of the basics of Japanese cuisine”

#1 “What kind of place is Japan?”

#2 “What is traditional Japanese cuisine?”

#3 “Basic flavor: Umami and how dashi is made”

#4 “Japanese Knives”

#5 “Presentation of Japanese cuisine”

#6 “Japanese wisdom of hygiene control: sushi”

Introduction of Japanese ingredients

過去の実施状況
第11回
令和5(2023)年度
第10回
令和4(2022)年度
第9回
令和3(2021)年度
第8回
令和2(2020)年度
第7回
令和元(平成31)(2019)年度
第6回
平成30(2018)年度
第5回
平成29(2017)年度
第4回
平成28(2016)年度
第3回
平成27(2015)年度
第2回
平成26(2014)年度
第1回
平成25(2013)年度

お問合せ先

輸出・国際局 海外需要開拓グループ

代表:03-3502-8111(内線4156)
ダイヤルイン:03-6744-0481